+ Reply to Thread
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    North West England Area Rep.
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,722
    Reputation: 638 Members Garage: 4

    Default cant get laptop to connect to emanage ultimate

    well ive been trying to get my laptop to connect to my emu as i need to put more fuel into my map as its leaning right off as soon as its coming on boost.

    ive got windows 7 64 bit on the laptop

    the emu has been mapped before

    running v2.2 emanage software

    the first time i connected to the emanage it said the usb driver couldnt be found. i have installed this now but i still get nothing when i connect my laptop to the emu. ive tried running the software in compatability mode but no luck, any ideas??

  2. #2
    Registered User +
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    East Sussex
    Posts
    710
    Reputation: 244

    Default

    Had this issue last week when mine was being mapped ended up using windows xp as the mapper couldnt get the drivers to work in 7 or vista.

  3. #3
    Registered User +
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    co.cork,ireland
    Posts
    3,490
    Reputation: 3176 Members Garage: 1

    Default

    it wont connect on a 64 bit

  4. #4
    Super Moderator dac69er's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    suffolk, uk
    Posts
    21,496
    Reputation: 3652

    Default

    Quote Originally Posted by kieran.s gt View Post
    it wont connect on a 64 bit
    was going to say the same thing. hardly any old skool programs work on the 64 bit windows

    is there not a compatibility mode or something?
    198bhp and 198lbft and 15.07 quarter mile at santa pod. 860kg with 1/4 of a tank of petrol!

  5. #5
    Malta Area Rep.
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    MALTAAAAAAAA
    Posts
    6,041
    Reputation: 1665 Members Garage: 2

    Default

    Quote Originally Posted by dac69er View Post
    was going to say the same thing. hardly any old skool programs work on the 64 bit windows

    is there not a compatibility mode or something?
    tried many things... but couldnt work it out.

    what you can do is a partition and install 32bit windows. winodws xp would be the best i guess. im using my old laptop to connect to e-manage so i didnt have to do a partition on the new one.

  6. #6
    North West England Area Rep.
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,722
    Reputation: 638 Members Garage: 4

    Default

    cheers guys. When i installed windows 7 i partitioned the os and most of the drive space on another one. so i can fire xp on the other drive. See how i get on.

  7. #7
    North West England Area Rep.
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,722
    Reputation: 638 Members Garage: 4

    Default

    well i got it connected using my birds laptop running vista and i also managed to get hold of an old little 13 inch laptop off a mate for 20 quid! it just needs a new power socket and cpu fan fitted so ive got them ordered so it will be ideal for messing about with the emanage. i got some fuel added into my map but my afrs were just going all over the place then leaning right off. i think my wideband is playing up, im going to check the wiring for it.

  8. #8
    Paid Member Gav_Kara's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Skegvegas
    Posts
    524
    Reputation: 88 Members Garage: 3

    Default

    What cable u using I got a serial port to USB for my emange blue and using windows xp and it won't connect just keeps running program off line any help people would be good please

    cheers gav

  9. #9
    North West England Area Rep.
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,722
    Reputation: 638 Members Garage: 4

    Default

    the emanage ultimate uses the same usb cable as a printer, the blue uses a different type, and ive never used one so no help im afraid

  10. #10
    Malta Area Rep.
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    MALTAAAAAAAA
    Posts
    6,041
    Reputation: 1665 Members Garage: 2

    Default

    Quote Originally Posted by Gav_Kara View Post
    What cable u using I got a serial port to USB for my emange blue and using windows xp and it won't connect just keeps running program off line any help people would be good please

    cheers gav

    you need to install the driver for the serial to usb. and find the correct com port

  11. #11
    Paid Member Gav_Kara's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Skegvegas
    Posts
    524
    Reputation: 88 Members Garage: 3

    Default

    Cheers buddy I'll give it a try I'm not used to pc as I work on mac so I'll have to get help

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts