The Official EMU Tuning & prob thread! Launch control success thanks to fur!

starbuck

Member +
Actually, one other question.

Should i be worried about the interaction light flashing with no laptop connected? (emanage blue)
 

Sheldon

Malta Area Rep.
dont know if its something wrong from my side of settings, but does you 2 step rev limiter in EMU work like this?

http://www.youtube.com/watch?v=0ZHfiOOxOCM

as if im not mistaken (il have to check again cosn i just came across this vid) my rev counter jumps from the set RPM point going down and back to the set point. and not building much boost.. 1psi 2psi max!!!

how come this guy holds the same RPM? and this other guy video sounds the same and putting out 9psi of positive pressure!!!

http://www.youtube.com/watch?v=HZE2YTF-Pvo

any help?

sheldon
 

ramses974

Member +
dont know if its something wrong from my side of settings, but does you 2 step rev limiter in EMU work like this?

http://www.youtube.com/watch?v=0ZHfiOOxOCM

as if im not mistaken (il have to check again cosn i just came across this vid) my rev counter jumps from the set RPM point going down and back to the set point. and not building much boost.. 1psi 2psi max!!!

how come this guy holds the same RPM? and this other guy video sounds the same and putting out 9psi of positive pressure!!!

http://www.youtube.com/watch?v=HZE2YTF-Pvo

any help?

sheldon
Sheldon one video is for the limiter only , yes with emlu you can limt at a certain rpm under oem limit ...and it holds the new rev limiter (without fuel cut)
For the second video , i think it is a big engine with a small turbo or a variable gate turbo
 

Sheldon

Malta Area Rep.
Sheldon one video is for the limiter only , yes with emlu you can limt at a certain rpm under oem limit ...and it holds the new rev limiter (without fuel cut)
For the second video , i think it is a big engine with a small turbo or a variable gate turbo
asked a friend of mine and he said his is the same as the first vid (on a glanza). well im not looking for 9psi at launch cos probably i would sit in the same place just spinning wheels... lol but around 4psi. il check it today.
 

MarckGlanza

Member +
hey every one

ive been wiring my emanage and have done the main harness as per HYBRID's diagram

i am now trying to fit the injector adapter no2. i have seen the manual for this but 2 of the wires that need to be used are already being used in the main harness

how am i supposed to connect these wires??

Thanks Marck
 

azerty

Supermoderator
question about timing.

I was in the though timing value we see in emanage dataloging were wrong (from few review I did read in here) so I never realy took attention to those.
now I'm wondering if my timing datalog would just be right as they are exactly the same sa AUTOBOSS v30 scanner.
does any of you has realy timing value displayed which we could trust ?
 

Sheldon

Malta Area Rep.
question about timing.

I was in the though timing value we see in emanage dataloging were wrong (from few review I did read in here) so I never realy took attention to those.
now I'm wondering if my timing datalog would just be right as they are exactly the same sa AUTOBOSS v30 scanner.
does any of you has realy timing value displayed which we could trust ?
the only thing that reads toyota ecu with good values for timing etc is the tomtecs (i think that's the name) but was discontinued..
 

Sheldon

Malta Area Rep.
so you mean the AUTOBOSS scaner is not able to read timing properly ?
im not 100% sure but..

http://www.facebook.com/notes/hardcoreep/top-v-electronic-devices-you-must-have/220932887933416

"TECTOM MDM-100: This is the holy grail of Toyota devices. Its the only known commercially available device that can connect to the Toyota diagnostic port and read it. Screw everything else, with this you don't have to guess about duty cycle, timing, oil/water temps, rpm, MAP sensor voltage, knock sensor. "
 

jf84

Member +
can anyone help iv read this whole thread put the setttings on as it should but still no launch control? its in glanza v so will it be something to do with wireing or a setting on the emanage? iv got the map saved if anyone wants to adjust and play with it to make it work? (need to know how to upload it) thanks
 

Sheldon

Malta Area Rep.
can anyone help iv read this whole thread put the setttings on as it should but still no launch control? its in glanza v so will it be something to do with wireing or a setting on the emanage? iv got the map saved if anyone wants to adjust and play with it to make it work? (need to know how to upload it) thanks

send it over and can check it with mine. will send you my e-mail as a pm
 

_shaun_

Member +
went out to play with this today. set it up but it only seemed to work half the time and when it does work it only bounced off limiter twice then reved like normal. ive got throttle poistion set at 50% and -8.0 for adjustment with 2 for # vs pulse. ran out of time to play with it but would i be right in saying taking vs pulse up to 10 or 15 should stop it from just hitting limiter twice? and from what i understand the lower the - for adjustment the more boost from launch but is here anything else this effects? mine seems to hit 3k and bounce to almost 2k which seems abit far
 

HYBRID

Super Moderator <a href="http://www.toyotagtturbo.
simple... in the parameters menu the 1st page ie engine selection u need to change the IGN to read "ignition" not rpm signal.

kon
 

Rosco

Member +
View attachment Glanza.EM2

Got my EMU mapped the other day but i'm having trouble starting from cold. The car will start each time but cuts out almost immediatly. After 5-10 mins of starting it it will then idle i.e once there is a bit of heat in it.

Any chance someone could look over my map and see if there is anything that stands out?
 
Top